where thrills are cheap and love's divine

9 ringi ja kiidusõnad puhkamisele

Olen tahtnud ikka iga päev jooksmas käia, aga pole õnnestunud. Muidugi kirun siis ennast, aga iga kord, kui pärast puhkepäeva jooksma lähen, tuleb uus ring otsa kerge vaevaga.

Nõnda tegin täna juba 9 ringi. 10 oleks ka suutnud, aga tahan enne välja mõelda, et mis ma pärast kümmet tegema reaalsuses hakkaksin. Sest lööksin suht kindlalt põnnama, kui olekski aeg ilmselt keskööl miinus kahekümnega metsaradadel lumes sumbata paar kilti. Pluss, mu meeleseisund on kuidagi imelik praegu, ei taha anda endale sellist sõnumit, et midagi on nüüd valmis ja lõpetatud. Kardan, et ma tahan katki jätta mingi kasvuvalu vältimiseks ja lihtsalt surev lohe olla.

Kuuldavasti pidi nii olema, et kui pole distsipliini või tahtejõud on otsa lõppenud, saab ikka vältida feilimist ja oma edusammude nullimist. Selleks tuleb teha ettevalmistused ja teostatavad plaanid, baby steps. Nt mina pean omale tegema kava, et kindlasti jooksmise juures püsiksin.

Homse pärast ei pea muretsema: selle eest hoolitsesin täna. Homme teen jälle 9 või juba 10.

Aga mis siis edasi? Ootan toas pikemaid päevi ja valgemat aega? Et lumi ära sulaks? Kehtiv plaan, et pärast majaringe teen järveringe, ei ole tegelt reaalne. Majaring on 160 meetrit, neid duubeldada pole midagi, aga minna ühelt järveringilt (1,6 km) kahele-kolmele-neljale-viiele-kuuele võib kujuneda probleemiks. Tahan iga kord ikkagi nö eduelamust ja tasapisi baby stepsidega paraneda. Mitte kops koos jalutada ja ennast vihata.

Üks võimalus järk-järguliseks arenguks oleks minna spordikeskusesse ja seal lindi peal joosta vähemalt 1,6km või rohkem. Sealt kasvatada.

Teine variant oleks joosta kuhugi suunas mööda sõiduteed nö half way pointini ja siis hakata tagasi jooksma (sean nt 1,6 km eesmärgiks ja siis äpp teavitab, kui olen poolel maal). Ei peaks sumpama, väiksem võimalus jalga välja väänata võrreldes järveringi rajaga jne.

Kolmas oleks laduda ikkagi majaringe otsa. Sest mis titte see üksluisus tegelt kotib? Võin ju muusikat/mingit lühijuttu/podcasti kuulata või puid/oma samme/sekundeid lugeda, läbi mõelda plaane haljastuseks, maja sisustuseks, koosviibimisteks, projektideks.

Ja kuhugi tuleb toppida puhkus. Seda ei saa alahinnata.

Lisa kommentaar